Hoefschoenen

Hoefschoenen kunnen voor meerdere doeleinden ingezet worden en hebben als groot voordeel dat ze aan- en weer uitgetrokken kunnen worden naar behoefte. Het zit dus niet permanent aan de hoef vast, maar biedt bescherming op enkel en alleen de momenten dat dat nodig is. 

Ook voor hoefbevangenheid kunnen hoefschoenen een oplossing zijn om het paard comfortabeler te laten bewegen. Hoewel hoefschoenen eigenlijk niet gemaakt zijn voor 24/7 gebruik zijn er verschillende soorten schoenen die bij nood toch kunnen worden ingezet.

Sommige paarden lopen tijdens buitenrit gevoelig op bijvoorbeeld steentjes of andere harde ondergronden. Hier kunnen schoenen ook een goede oplossing voor zijn. Na de rit kunnen ze gewoon weer uit. Er zijn veel soorten schoenen. Schoenen voor bijvoorbeeld recreatieve ritten maar er zijn ook schoenen die heel sportief zijn en bij endurance worden gebruikt. 

Er is niks belangrijker dan goed zittende hoefschoenen. Het gaat helaas te vaak fout met slecht passende exemplaren; deze kunnen wondjes veroorzaken, gaan draaien of zelfs uitvallen. Een pasconsult is daar de ideale oplossing voor! Bij een pasconsult vraag ik om foto’s (voor meetinstructies zie video) van de hoeven op te sturen met een meetlint in zowel de lengte als de breedte. Ook ontvang ik graag foto’s van de zijkant en de voorkant van de hoef. Aan de hand hiervan kom ik langs met verschillende soorten schoenen.
De schoenen die het beste passen blijven bij jou achter en de andere neem ik mee terug.  

Informatie & tarief

Goed passende schoenen blijven alleen goed zitten op goed bekapte voeten die ook met regelmaat worden bekapt. Met het groeien van de hoef veranderen vorm en verhoudingen immers altijd weer waardoor de pasvorm van de hoefschoen niet langer optimaal is. Een goede, niet te lange bekapfrequentie is belangrijk om te zorgen dat het verschil niet te groot wordt. Zo blijft de schoen het beste én comfortabelste zitten. 

Tijdens het passen van de schoenen is het belangrijk dat de hoeven schoon en droog zijn en dat de ondergrond dat ook is.
De schoenen zijn nieuw en de schoenen die niet passen wil ik graag schoon weer mee terug nemen. 

Pasconsult: €65 exclusief reiskosten à €0,30 per kilometer
Prijzen van hoefschoenen variëren en zijn afhankelijk van het gekozen model

Één maand pasgarantie

Instructievideo foto's maken voor pasconsult

Ik werk met de producten van het gerenommeerde Hoofwear.com. Dit biedt u extra zekerheid en garantie! 
Van www.hoofcare.com

”Wij werken samen met enkel geschoolde hoefschoenpassers. De hoefschoenpassers met wie wij samenwerken volgen allemaal jaarlijks minimaal 1 jaar bijscholing omtrent hoefschoenen passen. En bij al deze hoefschoenpassers geniet u van dezelfde garanties als een pasconsult bij Hoofwear:

Scroll naar boven