Bekappen

Mijn werkwijze is eigenlijk nooit écht hetzelfde, omdat geen enkel paard hetzelfde is. In ieder geval begin ik altijd met kennismaken met het paard. We zoeken samen een plek waar uw paard op het gemak is (ook als dit in de wei is) en desnoods leg ik samen met u als eigenaar in een ‘spoedcursus’ clickertraining de basis voor comfortabel bekappen. Een ontspannen, prettige ervaring vormt voor mij de basis om mijn bekapping met de juiste aandacht te kunnen voltooien. 

Buiten dit mentale stukje kijk ik, natuurlijk, altijd naar de beweging en anatomie van uw paard. Waar gaat het goed en waar niet? Wat zijn eventuele anatomische valkuilen voor uw paard waar we rekening mee moeten houden? Hierbij spelen diverse andere zaken ook een belangrijke rol, zoals de geschiedenis van uw paard, huisvesting, voeding, en last but certainly not least ook het gebruiksdoel! Op basis van deze informatie kijken we hoe uw paard from balance to performance kunnen helpen. In deze evaluatie betrek ik u als eigenaar altijd. Een goede bekapping vormt immers niet altijd de basis van goede hoeven, het zijn juist die zaken als voeding, huisvesting en training die een enorme impact hebben op de gezondheid en balans van de hoeven – en natuurlijk het hele paard. Het paard in balans brengen kan ik niet alleen, daar heb ik u als eigenaar ook bij nodig! 

Informatie

Tarieven

Veulens, Shetlanders en A-pony’s • €30
Pony’s en paarden • €40
Uurtarief achterstallig onderhoud/extra werk • €65
Voor zware rassen kan een toeslag worden berekend. 
Bij bekapping buiten mijn route/regio kunnen reiskosten worden berekend à €0,30 per kilometer. 

Betalingen kunnen ter plaatse worden voldaan middels cash of een Tikkie. Indien u een factuur wenst bedraagt een bekapping €40,- exclusief BTW. Voer en/of supplementen kunnen eveneens ter plaatse worden voldaan. 

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden gecanceld/gewijzigd. Daarna ben ik genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Aanvullend

Ik verzoek u zorg te dragen voor een schone, droge werkplek en een schoon en droog te behandelen paard.

Vooral in de zomermaanden streef ik naar een bekapinterval van ongeveer 6 weken om de hoeven in optimale conditie en balans te houden. Bij een langer interval kunnen de hoeven gaan flaren, afbrokkelen en zelfs scheuren. Tevens kunnen er om allerlei redenen diverse vervelende zaken in de hoeven sluipen, bijvoorbeeld rotstraal, hoefkatrolontsteking, witte lijnziekte, etc. Met een interval van 6 weken blijven de hoeven optimaal in balans en krijgen dergelijke ziektes geen, of ten minste zo min mogelijk, kans.

Scroll naar boven