Niagara Equissage

Extra toevoeging op onze diensten is de Equissage, omdat we bij onze eigen paarden hebben gemerkt dat ze hier veel meer souplesse en ontspanning van krijgen. We gebruiken het voor jonge paarden die nog niet bereden zijn, de paarden onder het zadel maar ook oude paarden staan te genieten van een behandeling!

Equissage Pulse produceert een niet agressieve, diepe en zachte massage voor het gehele paardenlichaam. Deze unieke therapie is ontworpen om de bloedcirculatie te stimuleren in het lichaam voor betere functionaliteit en algehele gezondheid van het paard en zijn gewrichten, pezen, ligamenten en spieren. Ook werkt de massage voor ontspanning voor de spieren, verbetering van lymfedrainage en allerlei andere symptomen en condities. Deze therapie kan daarom bijdragen aan het genezings- en herstelproces bij revalidatie van een grote verscheidenheid aan blessures en condities. 

Equissage Pulse werkt door middel van gepatenteerde NHC Cyclo-Therapy technology. NHC Cyclo-Therapy is een driedimensionale (horizontaal, verticaal en roterend) diepwerkende massage. Het effect is echter anders dan andere verkrijgbare producten op het gebied van massage doordat het meer functioneert als een gyroscope. Deze techniek creeërt een zachte en ontspannende vibratie in tegenstelling tot de meeste massages die doorgaans alleen in horizontale en verticale richting werken.Er wordt gebruik gemaakt van de back pad die geplaatst wordt op zadelpositie. De back pad is ideaal voor warming up van het paard en ook specifiek te gebruiken voor warming down. De back pad zorgt voor optimale ontspanning aan het lichaam, bespoedigt de afbraak van opgebouwd melkzuur in de spieren en helpt tegen stijfheid van pezen, spieren, ligamenten en gewrichten. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van de hand unit. De hand unit is ontworpen om diepwerkende cycloidische vibratiemassage direct toe te passen op specifieke gebieden die extra aandacht nodig hebben. De hand unit werkt zeer effectief bij ademhalingsproblemen, maar ook ter preventie en sneller herstel van bloedingen welke kunnen ontstaan door explosieve arbeid. In combinatie met de legboot kan de hand unit zorgen voor een prettige, diepwerkende en effectieve circulatie massage aan het gehele been. Hierbij kunnen de meest voorkomende been- en hoefproblemen behandeld worden zoals verrekking en overstrekking van pezen en ligamenten, kneuzingen, circulatieproblemen, artrose, hoefzweren, hoefkneuzingen, knieproblemen, schiefel problemen en o.a. piephak. Door de optimalisatie van de doorbloeding en lymfedrainage draagt het bij aan verbetering van de gewrichtsmobiliteit.

Medische onderzoeken hebben bewezen dat Equissage de snelheid, paslengte en het uithoudingsvermogen verbetert

Tarieven

Een behandeling duurt ca 30 minuten. Paarden dienen bekend te zijn met iets op de rug voor de back pad. Voor de hand unit dienen paarden daarbij ook bekend en akkoord te zijn met iets rondom de benen. Vindt uw paard snel iets spannend? Overleg dan even met ons, wij helpen graag ieder paard op een fijne manier.

Indien de Equissage in combinatie met een bekapping van Ralf Hoofcare wordt geboekt ontvangt u €5 korting op de Equissage behandeling!

Losse behandelingen
Back pad €35
Back pad + hand unit €45

Maandabonnementen
Back pad (4x per maand) €100
Back pad + hand unit (4x per maand) €135

Stalaanbieding (3 paarden of meer)
Back pad per paard €30
Back pad + hand unit per paard €40

Is uw paard ook toe aan deze heerlijke, bijzondere vorm van massage en ontspanning? Contacteer ons dan gauw voor het maken van een afspraak of voor het maandabonnement! Houd er rekening mee dat reiskosten van toepassing kunnen zijn.

Een stalaanbieding kan uiteraard ook worden gecombineerd met een aromatherapiecursus voor een klein, leerzaam en heerlijk ontspannen feestje op stal. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor een aanbieding op maat!

Scroll naar boven